Fysiologiske virkninger ved kinesiotape

At strække eller ikke at strække.

Anbefalet elasticitet af kinesiotape er til denne teknink fra 130 til 140 % af det oprindelige længde. En ting, der er vigtig at huske er, at tapen lægges på ustrakt på beskadigede muskler. I dette tilfælde strækker vi huden på det afficerede område før påsætning af tapen. Dette gøres ved at strække muskler og led i det afficerede område. Efter påsætningen vil den tapede hud danne “rynker”, når huden og musklerne igen trækker sig sammen til deres normale position. Når huden løftes vha. denne teknik, forbedres blod- og lymfegennemstrømningen under huden.

Hvis det derimod er led og ledbånd, der er beskadiget, skal tapen strækkes før påsætning på huden. De beskadigede led eller ledbånd er ikke i stand til at fungere normalt og skal korrigeres ved hjælp af strakt tape. Det er desuden vigtige at lægge mærke til, at selv om det afhænger af skaden, om tapen skal strækkes eller ikke strækkes, så betyder det ikke, at selve påsætnings teknikken skal ændres.

Tape kan påsættes som en enkelt strimmel eller i from af et “X” eller “Y” afhængig af form og størrelse af musklen/musklerne, der sigtes mod. Basisprincippet for terapeutisk taping af svækkede muskler er at lægge tapen over den afficerede muskel. Start hvor musklen begynder, fortsæt langs med musklen, og afslut hvor musklen ender.

For at forebygge at en muskel kramper eller overkontraheres (overanstrengelse af musklerne) skal tapen sættes på fra tilhæftning til udspring. Hvis man behandler sig selv uden hjælp, er det vigtigt at huske det basale princip om at strække huden før påsætning, uanset hvor smerterne er lokaliseret. Hvis for eksempel den side af underarmen, der vender ind mod kroppen, er kilden til smerterne, skal man bøje hånden bagud, før tapen sættes på. På samme måde skal håndleddet bøjes nedad, hvis kilden til smerten er ydersiden af underarmen. Dette princip skal overholdes strengt.

Kinesiotape er uvirksomt som behandling er muskelsmerter, hvis huden ikke strækkes.

Dette indlæg blev udgivet i Kinesiotape og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>